Normaler dan normaal!

 

We hebben koud weer gehad, we hebben zacht weer gehad. De zon scheen en er viel regen, hagel en sneeuw. Alles bij elkaar blijkt dat de eerste 10 dagen van januari gemiddeld normaal verliepen. De temperatuur was normaal, de zon scheen 1 uurtje te weinig. Alleen de hoeveelheid neerslag was wat aan de magerekant. Er viel 9 mm te weinig.

De jaarwisseling verliep rustig, zacht en wat mistig. Later op Nieuwjaarsdag begon het wat te regenen en als je goed keek zat er 's avonds wat natte sneeuw door de regen gemengd. Op 2 januari was er ruimte voor de zon maar vielen er wel enkele buien, soms met hagel. Ook op 4 en 5 januari vielen er regen- en hagelbuien. Vanaf 5 januari een korte, koude periode. Op 5 januari scheen de zon vrijwel onafgebroken. Op 6 januari bleef het overdag vriezen. De temperatuur bleef steken bij -1,3 graad C. Aan de kou kwam al op 7 januari een einde. 's Nachts viel er sneeuw en ook werd wat ijzel waargenomen. Op 8 januari 's morgens een witte wereld. De wegen waren erg glad. De sneeuw hield het nog uit tot 8 januari en daarna was de wereld weer groen en druilerig.

Voor wat betreft onderstaande grafieken, is er voor gekozen voortaan de maandgrafieken te tonen. Op deze manier is het verloop van de temperatuur, de neerslag en de zonneschijn gedurende de hele maand beter te volgen. Door te klikken op de onderstaande grafieken worden deze vergroot op het scherm getoond.

 

 

2017 01 Temperatuur 2017 01 Neerslag 2017 01 Zon
Temperatuur Neerslag Zonneschijn
Top