Er wordt momenteel weer volop gewerkt aan de Sintrale As bij Sumar en Sumarreheide. Nu er weer beton wordt gestort bij de onderdoorgang Gariperhoeke bij Sumar worden de contouren hiervan geleidelijk zichtbaar. Het zal iedereen duidelijk zijn dat hier nog héél veel werk moet worden verricht, voordat de Sintrale As wordt opengesteld voor het verkeer. De planning is dat dat vanaf 3 oktober a.s. het geval zal zijn.

2016 03 17 Beton1

Een grote betonpomp zorgt voor de aanvoer van vers beton in de bouwput.

 

2016 03 17 Beton2

De contouren van de onderdoorgang bij Sumar worden geleidelijk duidelijk.

 

 

Een eindje verder, richting Sumarreheide, worden de eerste nieuwe bomen geplant, bij de nieuwe rijbaan. Dit gebeurt bij een bestaande boomwal, in verband met een vleermuizenvliegroute. Deze dieren navigeren namelijk langs de boomtoppen op jacht naar insecten. Door hier nu al bomen te planten, wordt voorkomen dat deze beestjes massaal ten prooi vallen aan het verkeer.

2016 03 17 Bomen 1

De eerste boom wordt zorgvuldig op zijn plaats gezet.

 

2016 03 17 Bomen 2

De boomwal loopt straks weer door tot de vangrail.

 

 

Als we nog een eindje richting Sumarreheide gaan, blijkt dat het bushaltehokje al is verplaatst naar de nieuwe rijbaan. Ook de belijning (witte strepen) is al op de weg aangebracht. Zeer binnenkort gaat het verkeer gebruik maken van de nieuwe rijbaan en zal de oude rijbaan geheel worden verwijderd en opnieuw worden opgebouwd. Dat de nieuwe rijbaan niet een simpele, saaie, rechte weg wordt, is goed te zien op de onderste foto.

2016 03 17 Bushalte

Bushalte aan de nieuwe rijbaan. De belijning op het wegdek is al aangebracht.

 

2016 03 17 Weg

Geen saaie, rechte weg tussen Sumarreheide en de Gariperhoeke.

Top