decentraleas logo

 

 

Het gaat nu snel met de ontwikkelingen van de Sintrale As in en rond Sumar.

 

Op de nieuwe rijbaan tussen Sumarreheide en Nijega is men al zo ver dat de witte strepen op het wegdek zijn aangebracht. 't Zal niet lang meer duren of het verkeer zal over deze rijbaan rijden. Dan wordt de oude baan afgesloten om te worden opgeknapt. Op onderstaande foto is de nieuwe rijbaan te zien. Links de oude rijbaan waarvan het verkeer nu nog gebruik maakt.

 

2015 12 10 strepen

 

Op Sumarreheide (Joute van der Meerweg) wordt stevig doorgewerkt. Met een grote betonpomp is men bezig met het maken van de schuine wanden van de onderdoorgang.

 

2015 12 10 betonpomp

 

Vervolgens verplaatsen we ons in noordwaartse richting en komen bij de kruising 'Gariperhoeke'. Het asfalt van de nieuwe rijbaan reikt nu tot aan de kruising. Zo krijgen we al een aardig idee hoe de zaak er straks bij komt te liggen.

 

2015 12 10 Asfalt

 

Weer iets verder noordwaarts is men druk doende met de onderdoorgang voor de weg naar Garyp. Het is wel een ontzettend diep gat geworden.

 

2015 12 10 Ghoeke

 

Dan komen we aan bij de grote rotonde bij de Koekoek. De Damsingel en de Koekoekswei zijn al enige tijd aangesloten op deze rotonde. Nu is de Knilles Wytseswei aan de beurt om aangesloten te worden. Als dat gerealiseerd is, is Sumar weer beter bereikbaar geworden. 

 

2015 12 10 KWW

 

Ten slotte komen we aan bij het Prinses Margrietkanaal. De nieuwe brug krijgt al aardig vorm. Wel duidelijk is dat deze brug iets hoger wordt dan de huidige.

 

2015 12 10 Brug Zuid

Top