decentraleas logo  

 

 

 

 

 

Sinds enkele dagen is de verkeerssituatie voor zowel het fiets- als autoverkeer in Sumar weer veranderd. Bij de Koekoek is de nieuwe rotonde deels in gebruik gesteld. Hiermee is de gevaarlijke omleiding gelukkig buiten gebruik gesteld. Het verkeer op de Damsingel en de Koekoekswei maken vanaf nu gebruik van de rotonde. Vanaf de Knilles Wytseswei is het (nog) niet mogelijk de rotonde op te rijden. Ook de toekomstige nieuwe weg naar Burgum en de Sintrale As is nog iet in gebruik.

 

Fietsers van en naar Burgum dienen nu gebruik te maken van het veilige nieuwe fietspad. Bij de Dr. Prinsweg is het nog wel even wat zoeken naar het juiste pad. Maar als dat eenmaal gevonden is, is het een fluitje van een cent om naar Burgum te fietsen. Komend vanuit Burgum is het nu 'gewoon' rechtdoor fietsen en hoeven de fietsers niet meer tussen de vrachtwagens bij de Sonac door te laveren.

 

Ook bij de Gariperhoeke gaan de ontwikkelingen snel. De nieuw aan te leggen rijbaan van de Sintrale As is nu tot vlakbij de kruising gevorderd. Beetje bij beetje verdwijnt de kruising uit beeld. Curieus is dat een reeds verwijderd verkeerslicht nog steeds op de regelinstallatie is aangesloten en nog werkt.

 

Hieronder enkele foto's van de situatie op 29 november 2015.

2015 11 29 rotonde

De nieuwe rotonde bij De Koekoek is deels in gebruik genomen.

 

2015 11 29 fietsp bov

Boven, bij de brug, dient het fietsverkeer naar Sumar nu rechtdoor te fietsen.

 

2015 11 29 fietsp ben

Bij Sumar leidt het nieuwe veilige fietspad naar de nieuwe rotonde. Het is nog wel even zoeken naar het juiste pad.

 

2015 11 29 nw rijbaan

De nieuwe rijbaan van de Sintrale is nadert de Gariperhoeke. Over een jaar is deze kruising verdwenen en maakt het snelverkeer gebruik van de nieuwe weg.

 

2015 11 29 verkeerslicht

Een nog werkend verkeerslicht......maar niet lang meer!

Top