De Commissie Bijzondere Diensten van de Protestantse Gemeente Sumar heeft voor het winterseizoen 2016-2017 een tweetal orgelconcerten gepland.

Zondagmiddag 22 januari - 15.00 uur
Dorpskerk Sumar - Orgelimprovisaties over het Bijbelse Scheppingsverhaal

Organist Jaap Sake Heeringa uit Dokkum heeft orgelimprovisaties gemaakt gebaseerd op het Bijbelse scheppingsverhaal. Samen met spreker Gooitzen Riemersma is hij hiermee al een aantal jaren op “kerkenpad, en met succes! Dit concert met beeldondersteuning en samenzang is inmiddels op 25 verschillende locatie’s in de regio gehouden en op zondag 22 januari 2017 om 15.00 uur in Sumar. Na afloop is er koffie/thee met wat lekkers. De entree is gratis, wel is er een collecte voor de bestrijding van de onkosten en het orgelfonds. (zie de poster verderop in De Koekoek).

Zondagavond 12 februari - 19.30 uur
Dorpskerk Sumar - Winteravondmuziek

Organist Sebastiaan Schippers heeft in de zomer van 2015 vier “Zomeravondmuziek” concerten gegeven in de Dorpskerk van Sumar. Samen met een gastmuzikant uit Sumar gaf hij een reeks van 4 succesvolle concerten. Winteravondmuziek is hetzelfde recept: mooie, toegankelijke muziek, orgelimprovisatie en samenzang. Als gastmuzikant zal Lammert de Vries zijn medewerking verlenen aan dit concert. We zorgen voor een mooie winterse sfeer in de kerk, met na afloop koffie/thee of “poeiermolke”. De entree is gratis, wel is er een collecte voor de bestrijding van de onkosten en het orgelfonds.

poster orgelconcerten 22 jan en 12 feb 2017

Top