thumb it-griene-nestOnlangs stond er, bijna achteloos, een stukje in de krant over ‘it Sinnepark Garyp’ waarbij er binnenkort 27.000 (!) zonnepanelen geplaatst worden op de voormalige vuilstort. De ‘Enerzjy Koöperaasje Garyp’, een groep enthousiaste doorzetters, zal zoals het nu lijkt vanaf 1 mei a.s. beginnen met de aanleg van dit prachtige project op de plek waar voorheen de vuilstort was.

Een mooi voorbeeld van slim en verstandig hergebruik van een lap grond waar men eerst van dacht dat het niet meer bruikbaar zou zijn.

 Voor ons, ‘Niemand aan de Zijlijn’(NadZ) een goede aanleiding om bij de organisatie van de ‘open dagen’ van IGN de aandacht te vestigen op de voordelen van het gebruik van zonne-energie. Nu is IGN al van oudsher betrokken als het gaat om duurzaamheid, het behoud van oude Friese rassen, biologische teelt van bessen enz. enz. De open dagen van weleer trokken dan ook altijd veel mensen die een kijkje kwamen nemen bij de prachtige ‘Fryske hinnen’, de zwart-en roodbonte koeien en de heerlijke streekproducten die her en der stonden uitgestald.

Nu, 30 april, zal er naast de bekende kraampjes van vorige open dagen ook een aanbod zijn wat zich toelegt op het gebied van duurzame energie. De ‘Enrzjy koöperaasje’ zal zich aan u voorstellen, de gemeente is aanwezig met een interessante kraam, de leverancier van de zonnepanelen zal er zijn maar ook de palingroker is aanwezig! Kortom voor ieder wat wils!

flyer300316

Top