Donderdag 14 juli l 15.30 uur | Kruising Gravinneloane en Eendrachtsweg

Donderdag 14 juli is het feest in Garyp. Inwoners, schoolkinderen en bestuurders vieren dan dat het project Kansen in Kernen Garyp officieel is afgerond. De dorpskern heeft de afgelopen anderhalf jaar een metamorfose ondergaan. Gedeputeerde Johannes Kramer en wethouder Houkje Rijpstra ‘geven’ die dag de weg terug aan het dorp.

KIK Garyp

Kansen in Kernen (KIK) is een project van de provincie Fryslân en de gemeente Tytsjerksteradiel in samenwerking met de inwoners van Garyp. Dankzij de aanleg van De Centrale As (rondweg Garyp) rijdt het doorgaand verkeer niet meer door de kern van Garyp. En dat biedt kansen, zoals het verbeteren van de verkeersveiligheid en het vergroten van de leefbaarheid.

In 2009 zijn de eerste voorbereidingen begonnen en op donderdag 14 juli ronden we het project af. Garyp heeft een prachtig dorpskern terug gekregen!

Feestelijke activiteiten

De feestelijkheden worden samen met de school gevierd. De laatste schooldag vindt plaats op het nieuwe ‘dorpsplein’. Zo zijn er vanaf 13.00 uur verschillende spelletjes, is er een luchtkussen en worden de kinderen vermaakt door een goochelaar. Vanaf 15.30 uur is de officiële afsluiting van het project Kansen in Kernen Garyp en ‘kriget Garyp de dyk werom’.

Top